Nieuwe Symphonie
Vereniging van Eigenaren
HomeGeen nieuwsAlgemene informatieGebouwen en installatiesWKODe structuur van de VvEFoto'sLinks betrokkenen
Het project Nieuwe Symphonie

Ergens in 2007-2008 kwamen een aantal mensen in Nieuwegein bij een makelaar met de vraag naar een bepaald soort appartement. En dat soort bestond nog niet in Nieuwegein. De makelaar zag kansen. De mensen werden bij elkaar gebracht om de eisen en wensen aan te horen, men vond een projectontwikkelaar, een stuk grond met wat verouderde gebouwen, een architect en het project kwam van de grond.

Echter, de financiele crisis in 2008 was ook net begonnen. De eerste paal werd in december 2009 symbolisch geslagen, maar eerst werd de bestaande bebouwing (een verouderd kantoorpand en wat garageloodsen) gesloopt. Twee van de drie geplande gebouwen werden eerst gerealiseerd. Op 11 juli 2011 werden de eerste appartementen opgeleverd. Het heeft even geduurd voordat alle appartementen verkocht waren. Inmiddels staat het derde gebouw er ook en zijn alle appartementen verkocht. Er zijn zelfs al weer mensen verhuisd en ook die appartementen hebben weer een nieuwe eigenaar gekregen.  

Nieuwe Symphonie bestaat nu uit 3 kleinschalige appartementsgebouwen met 34 - onderling meestal verschillende soorten - appartementen
, variërend in afmeting van 104 tot 217 m2. De gebruikte materialen stralen een hoge kwaliteit uit. De inrichting van de tuin met de imposante toegangspoort geeft het geheel een ruimtelijke allure.

Alle appartementen hebben een zeer ruime buitenruimte (balkon, terras of tuin), prettige lichtinval en beschikken over moderne veiligheidsvoorzieningen. De dikke wanden en zwevende vloeren zorgen dat de bewoners elkaar nauwelijks horen. Er zijn vele mogelijkheden om de appartementen naar eigen smaak in te delen en in te richten.


HomeGeen nieuwsAlgemene informatieGebouwen en installatiesWKODe structuur van de VvEFoto'sLinks betrokkenen